Sunny Waters in de Elzas

Foto ElzasAls ambassadeur van Zondag Solar hou ik de ogen open. Vooral als er van die mooie, soms afwijkende zonnesystemen in het oog springen. Als reporter en fotograaf een zoektocht naar een [opzienbarende waarheid].

Gespot in de Elzas, in ons buurland dat zonnesystemen in al haar kracht heeft omarmd. Waar slimme burgers en projectontwikkelaars niet nalaten nieuwe toepassingen te ontdekken. Duitsland kent andere woonvormen dan wij. Community building, zoals in Amerika met ommuurde wijken, waar zelf op inkomen wordt geselecteerd, zijn in opkomst.

Een uitdaging voor nieuwe energie oplossingen zoals op bijgaande plaat. Een wijk waar gekozen is om niet de energie op individuele daken te installeren, maar om de wijk te omarmen met een serie zonnesystemen die voor iedereen toegankelijk zijn. Wel individuele energiemeters per woning, maar een gezamenlijke, slimme oplossing voor de zonne-energie.

Wars van energiestijgingen die onafwendbaar zijn, open voor een kleinere eco-voetstap op onze mooie aarde.

Wordt vervolgd.

Gratis advies over zonnepanelen

Wij helpen u graag met het uitzoeken van een geschikt zonnesysteem. Ook weten hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen?

Klik hier voor gratis advies over zonnepanelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>